woensdag 10 oktober 2012

Nationale Bokbierdag Zutphen



7 oktober 2012
duur 14':14''

De beoogde schoonheid is de wijze waarop het opgenomen is: vanuit een enkel standpunt: de optocht komt daadwerkelijk sec voorbij, Wel met de hand gefilmd - dat geeft een levendig beeld - anders ziet het eruit als opgenomen door een bewakingscamera. De beeldsemantiek wordt daardoor 'menselijk'. De verwachting: 'what's next' wordt door deze beeldinstelling versterkt; het publiek ademt dat ook mee door hun gedrag. De fascinatie, hongerigheid van de fotografen is aandoenlijk.
Ook wordt op deze wijze van filmen de oubolligheid benadrukt, dat niet wegneemt dat het geheel 'n amusant schouwspel is.

Ruim 14 minuten is ook nodig ... om het karakter van een optocht, ook in het kijkgevoel op te roepen.

De organisatie schrijft enthousiast op hun site:
http://www.bokbierdag.nl

Bedankt voor een fantastische dag!
De zestiende Nationale Bokbierdag was een zonovergoten feest. Al bij het inspannen van het optocht op het Noorderhaventerrein vanochtend was het erg druk. Dat was een voorbode voor een prachtige dag. Kort na de opening van wethouder Hans La Rose stroomde de markt vol en draaiden de biertaps overuren.
Langs de route van de optocht stond het overal rijen dik. Hoeveel mensen er uiteindelijk geweest zijn, is moeilijk te schatten, maar dat het er in totaal ruim meer dan 100.000 zijn geweest staat vast.  Tegen zevenen waren heel wat vaatjes leeg en had iedereen goed van het nieuwe bokbier kunnen proeven. Niet veel later liep de stad leeg en keerde de rust weer terug, na een hectische en zeer geslaagde dag.