donderdag 18 november 2010

teken de petitie tégen de 'Rutte-righeid'



Stop Culturele Kaalslag | petities.nl
kunstenaarsplatform


'Rutte-righeid' en de tocht

oftewel 'Tochtigheid in de kunst …
verklaart voor de 'Normale Mensch'

Kunstenaars-broedsels worden geslachtsrijp als de gedachtes, die de bron vormen zo’n 8 maanden tot een jaar oud zijn. Vanaf dat moment worden zij om de drie weken vruchtbaar ('tochtig'). De daadsprong van één of enkele crea-momenten vindt aan het eind van deze periode (bronst of oestrus genoemd) plaats.

Deze ontvankelijkheid duurt niet lang; meestal minder dan een dag en soms maar enkele uren. Wie zijn kunst op het juiste moment wil laten ontstaan, moet dus goed opletten. Als er een 'negative[=Engels]' - lees een 'Rutte-righeid' in de buurt dwaalt, is dat bedreigender; de Regent ziet al voor de bronst dat de kunst vruchtbaar wordt. Hij loopt voortdurend achter zo’n kunst-potentieel aan (en omgekeerd walgt de latente uiting) en likt haar kling (natte schilderterm). Hoogdrachtige kunstliefhebbers reageren vaak op dezelfde manier op kunst die tochtig moet worden.

Bij het kunstzinnig gedrag van zowel kunstenaars als Regenten spelen geuren een belangrijke rol. Zij gooien hun kop in de lucht en krullen de bovenlip op ('flemen') om de geuren goed op te kunnen snuiven. Regenten brullen als ze een tochtig kunstwerk ruiken en hun gedogers loeien veel en hard.

Tochtige kunstenaars zijn voor mensen te herkennen aan het opzij dragen van de staart, zodat de kling goed zichtbaar is. Die is rood en gezwollen en er hangen vaak lange slierten helder, draderig slijm uit. Tochtige kunstenaars zijn onrustig en beweeglijk, hun oren schieten heen en weer en ze plassen veel. Door hun onrust verwonden ze zichzelf en anderen sneller, vooral als ze buiten hun atelier zijn. Tochtige kunstenaars eten minder, wat te zien is aan een ingevallen pens.

Bij het begin van de bronst bespringen tochtige kunstenaars andere kunstenaars. Daarna worden ze vooral zelf veelvuldig (meerdere keren per uur) besprongen door hun sympathisanten. Als tochtige kunstenaars stilstaan bij het besprongen worden (de zogenoemde stareflex), dan is dat het teken dat het juiste tijdstip is aangebroken om de kunst te gaan creeëren of insemineren.

Let wel: lang niet elke kunstenaar laat zijn tochtigheid zo duidelijk zien, en het hoogtepunt van de meeste tochtigheden speelt zich bovendien ’s nachts af. Om die reden proberen wetenschappers snelle detectiemethoden voor de vruchtbaarheid van kunst te vinden, bijvoorbeeld via het meten van het collectiviteitsgehalte in de communicatie [denk aan 'n petitie tekenen]. Tot nu toe blijkt de ouderwetse observatie van bronstgedrag echter efficiënter dan moderne meetmethoden.

toch ...?



Link: Stop Culturele Kaalslag | petities.nl
Link: Details over Rutte